torstai 21. kesäkuuta 2012

Sinä olet upea

Tiedämme varmasti kaikki ne sellaiset päivät, jolloin peilistä katsoo aivan joku muu kuin sinä ja tuntuu, ettei haluaisi lähteä ollenkaan ihmisten ilmoille. Tukka on kamala, yön aikana naamalle on ilmestynyt pari ällöttävää finniä eikä vaatteetkaan tunnu istuvan päälle. Tämän pitkän listan lisäksi takaraivossasi kolkuttelee inha pirulainen; huono itsetunto. Tuijotat peilistä kaikkia mahdollisia epäkohtia vartalossasi, eikä mikään tunnu auttavan. Ihmisten ilmoille lähteminen tuntuu ylitsepääsemättömältä, ja ahdistut jo etukäteen siitä, että kaikki muut tulevat varmasti huomaavat nämä samat kamalat asiat ja tuijottavat sinua järkyttyneenä.
Kuulostaako tutulta?

Tuollaisina hetkinä tulisi ystävien olla ympärilläsi. Faktahan on nimittäin se, että nämä negatiiviset ajatukset omasta ulkonäöstä ovat ns. oman mielen kepposia ja vääristymiä. Siinä samalla kun tämä negatiivisuuspirulainen löytää negatiivisia asioita toinen toisensa perään, peittyvät ne upeimmat näiden alle, etkä edes enää huomaa niitä.


Ystävät tietävät parhaiten. Mietipä vaikka ketä tahansa ystävääsi ja hänen ulkonäköään. Eikö mieleesi keräännykkin heti tämän tietyn ihmisen parhaimmat puolet? Kyllä.

Entä osaatko nimetä tämän saman ihmisen ulkonäön huonoja puolia? Ainakaan itseltäni se ei onnistu.


Jos et näe negatiivisia asioita muissa ihmisissä, miksi hekään näkisivät niitä sinussa? Jos et ole varma, mitkä ovat parhaimmat piirteesi, kysy niitä joltakin! Ulkopuolisen silmin asiat ovat realistisempia, eikä niissä ole oman mielen kepposien aiheuttamia lisiä mukana. Ainakin omalla kohdallani olen oppinut pitämään tietyistä piirteistäni juurikin siitä syystä, että olen kuullut niistä ystäviltäni kehuja. 

Kun siis seuraavan kerran tämä negatiivisuuspirulainen tuntuu ottavan vallan sinusta..
...muista, että sinä olet upea juuri sellaisena kuin olet. Kaikki piirteesi tekevät sinusta juuri sen mikä olet. 
..muista, että ihmisten erilaisuus on äärettömän kaunista.
..seiso peilin edessä niin kauan, kunnes löydät itsestäsi vähintään 5 parasta ulkonäöllistä piirrettä. Kirjaa ne tarvittaessa ylös päivämäärien kera. Muista kirjoittaa ylös myös ystäviltä saatuja kohteliaisuuksia. Niitä lukemalla muistat miten upea oletkaan.Ja ihan puhtaasta mielenkiinnosta haluankin kysyä teiltä: Mitkä ovat parhaimmat ulkonäölliset piirteenne? Entä millaisiin asioihin kiinnitätte ensimmäisenä huomiota tuntemattomissa ihmisissä?


(Kuvat: Pinterest.com)

2 kommenttia:

  1. nyt oli harvinaisen ajankohtasta. en viitti tähän lähtee avautuun, mutta vastaan sun kysymyksiin. :) mun mielestä parasta mussa ulkonäöllisesti on ehkä hiukset (ei aina tietenkään!) ja septum. kun nään tuntemattomia ihmisiä jossakin, katson ensiksi heidän kulmakarvojaan. kiinnitän meikatessakin niihin jo aika paljon huomiota.

    VastaaPoista
  2. asia tekstiä! (: omassa ulkonäössäni tykkään ainakin silmienväristä (: ja hymystäni, tai sitä ainakin on kehuttu(:

    VastaaPoista