perjantai 16. marraskuuta 2012

Bussin ikkunan takana kylmiä peltoja ja niillä usvaa. Ympärillä samat naamat, ne naamat joista mä tykkään.

Pahoittelen jälleen päivittelemättömyyttäni, ja sitä etten ole yksinkertaisesti ehtinyt panostaa blogiini kunnolla sitten loppukesän. Istun tällä hetkellä kaikuvassa ja minulle aivan liian suuressa asunnossa muuttolaatikoiden keskellä. Kaikki energiani on mennyt viime aikoina töiden tekemiseen, pakkailuun/siivoiluun ja ystävien näkemiseen. Jäljellä on tasan kaksi viikkoa tämän kaupungin kirjoilla. Olen täynnä innostusta, vaikka samalla haikeus nostaa päätään.

Pakkailu ja siivoilu on kyllä todella terapeuttista puuhaa! Kuuntelen musiikkia, juon kahvia aivan liian isosta mukistani ja käyn läpi vanhoja tavaroita. Kaikkeenhan liittyy aina jokin muisto/tarina. On tuntunut hyvältä luopua monista asioista, ja jättää ne menneisyyteen. Samalla on tullut itsetutkiskelua paljonkin. Moni asia tulevaisuuteni suhteen on alkanut tulla esiin sumusta. Olen löytänyt suunnan. Minulla on unelmia, enkä enää pelkää alkaa toteuttamaan niitä. Olen myös päivä päivältä varmempi tästä kaikesta. Siitä, että minun täytyy nyt todella jättää tämä kaupunki, ja lähteä kohti uusia haasteita ja seikkailuja. Pieni vinkki siis tähän väliin: Jos tunnet olevasi hieman hukassa elämäsi suhteen; keitä kahvit, laita hyvää musiikkia soimaan ja tyhjennä kaapillinen/hyllyllinen roinaa lattialle, ja käy se läpi kaikessa rauhassa. Heitä kaikki turha pois ja muistele kaikkiin esineisiin liittyvät muistot/tarinat. Silloin viimeistäänkin muistat mikä todella on sinulle tärkeää. Jos ensimmäinen kaapillinen ei vielä auta, jatka kunnes koet edes jonkinlaisen heurekan!

Ja nyt muihin aiheisiin. Olen nimittäin hieman hämmentyneenä ja huvittuneenakin seuraillut sitä, kuinka elämäni, tai tarkemmin sanottuna vuoteni 2012 on sopinut Paulo Coelhon Hetkiä Kalenterin kuukausien "teemasivuihin." Ja koska tämä vuosi on pian tulossa päätökseen, tuntuu loogiselta käydä se lävitse näiden teemasivujen kautta.

Tammikuu - Sysäys


Jokainen vuosihan alkaa tietynlaisella sysäyksellä. On paljon unelmia, tavoitteita ja lupauksia alkaneelle vuodelle. Minulle tämä sysäys liittyi erityisesti opiskeluuni, opinnäytetyön valmiiksi saattamiseen, ja valmistumiseen. "Uusi vuosi, uudet kujeet." Siitä saa aina jonkinlaisen inspiraation, sysäyksen.


Helmikuu - Kulkeminen


Maaliskuu - Päätös

Tein tässä vaiheessa jo monia päätöksiä tulevaisuuteni suhteen. Oli myös aika tarttua viimeisiin kouluhommiin, ja hoitaa ne kunnialla loppuun.

Huhtikuu - Havaitseminen

Tässä vaiheessa alkoi jo havaita tulevaisuuden tapahtumat.
Enteilyä.


Toukokuu - Uudistuminen

Ilmassa oli lopun alkua. Neljän vuoden opiskelut oli saatettu sinä keväänä päätökseensä. Jäljellä oli enää opinnäytetöiden esittelyt, valmistuminen ja luokkatovereiden hyvästelyt. Sitten olikin aika lähteä kohti uusia haasteita, täysin tuntematonta.

Kesäkuu - Sitoutuminen

Ystäväpariskunta meni naimisiin.
Minulle sitoutuminen tarkoitti tässä kuussa erityisesti töihin sitoutumista.


Heinäkuu & Elokuu = Vapautuminen & Ilo


Heinä- ja elokuu menivät aikalailla käsikädessä.

Tunsin oloni vapaammaksi ja onnellisemmaksi kuin koskaan. Matkustelin ystävien kanssa paljon Tampereelle ja tajusin, että se on minun kaupunkini. Tehtiin ystävien kanssa ikimuistoisia seikkailuja ja nautittiin kesästä puistoillen. Tunsin löytäneeni itseni uudelleen.


Syyskuu - Päättäväisyys

Sitä oli ollut ilmassa jo pitkään, ja päätöksiä oli tehtävä. Pitkä parisuhde päättyi syyskuussa.


Lokakuu - Rohkeus


Pitkän parisuhteen päätyttyä koin suurta tarvetta alkaa toteuttamaan unelmiani. Koin, että maisemanvaihdos olisi ensimmäinen askel, joten kysyin töissä ohimennen (puolivakavasti), olisiko mahdollista saada siirtoa Tampereelle. (Tällöin puhuttiin muutamista kuukausista) Paikka Tampereella oli avoinna nopeammin kuin uskoinkaan, mutta päätin ottaa rohkeasti tämän haasteen vastaan. Joskus on vain seurattava sitä mitä sydän sanoo.

Marraskuu - Tarkoitus
Nyt istun muuttolaatikoiden keskellä. Kaksi viikkoa jäljellä tässä kaupungissa.
Kaikella on tarkoituksensa, myös niillä huonoilla jutuilla.

Joulukuu - Rauha


Olen tällöin vihdoinkin Tampereella. Sydän on siellä missä sen kuuluukin olla.
Olen paikassa, jossa on aina tuntunut kodilta.


PS. Olisin super iloinen, jos saisin teiltä ison kasan kysymyksiä vastailtavaksi! Teillä on siis aikaa tämän kuun loppuun asti. Voit kysyä mitä tahansa, nimimerkillä tai ilman. 

5 kommenttia:

 1. Onnea iloisesta muutoksesta! Hauskaa, että olet löytänyt itsellesi mielyttävän polun elämään. Eipä miull juuri muuta kysyttävää ole kuin, että jos haluat kertoa niin mitäs lähdet touhaamaan? :)

  VastaaPoista
 2. Voi Emmi tää on hyvin kaunis päivitys kaiken kaikkiaan ja tuli jotenkin hyvä mieli sun puolesta :) Ja jännää kuulla, että Tampere on tuntunut sinusta(kin) omalta kaupungilta. Minulla ihan samat fiilikset ollut kaiken ikääni ja hei hyvin todennäköisesti tulen sinun perässä sinne kaupunkiin tässä ehkä parin-kolmen vuoden sisällä. (Mikäli tulevaisuuden suunnitelmani tulevat onnistumaan.) Ja kun kerta kysymyksiä pyysit, nii saako sinulle soitella/viestitellä kahvittelun toivossa silloin kun itse seikkailen Tampereella? Minulla kun on siellä sellainen hassu ihminen, jonka luona tykkään toisinaan vierailla, niin olisi kiva jollain reissullani myös nähdä sinuakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Tiia tottakai tuun kahvittelee siun kanssa jos ja kun tuut tänne vierailemaan! c:

   Poista
 3. Hei Emmi!

  Toivoit saavasi rutkasti kysymyksiä, joten tässä oma panostukseni muiden joukkoon. Mitä tulet eniten kaipaamaan Kouvolassa, kun muutat Tampereelle? Minusta jokainen kaupunki tuoksuu omaltaa ja sisältää omanlaisensa tunteen, joten miltä Kouvola sinusta tuoksuu? Koetko, että uuteen kaupunkiin muuttaminen avaa sinulle uusia ovia? Mitä odotat tulevaisuudelta?

  Toivotan paljon lämpimiä tee- ja kahvikuppien täytteisiä iltoja!

  VastaaPoista
 4. Uusi lukija ilmoittautuu :) Sulla on kaunis blogi, ulkonaoltaan ja sisalloltaan. Enka tarkoita vain kuvia - sun tyylisi kirjoittaa on hyvin vangitseva.

  Niita kysymyksia. Mika halusit olla "isona", kun olit lapsi? Mita ajattelet heti ensimmaisena herattyasi? Mika (suomenkielinen) sana on suosikkisi? Mika biisi on viimeksi pureutunut suhun niin kovaa, etta olet kuunnellut sita lakkaamatta?

  VastaaPoista