lauantai 26. toukokuuta 2012

Tai sitten keitän muina naisina kahvia ja unohdan. Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana - juon sen miten sattuu

Vielä muutamia vuosia sitten olin vannoutunut siitä, etten koskaan tulisi oppimaan kahvin makua. Tuntui, että kahvista jäi vain ikävä maku suuhun ja ettei sitä voisi juoda ilman, että noin puolet kupista olisi maitoa. En oikeastaan muista tarkalleen, koska suuri murrosvaihe tapahtui. Yhtäkkiä vain tajusin rakastavani kahvia, sen makua ja tuoksua. Ehkä pitkä opettelu tuotti tulosta ja esimerkiksi kahviloissa erikoiskahveihin tutustumisen kautta maku alkoikin yhtäkkiä miellyttää. Nyt en voisi enää elää ilman kahvia!

Juon kahvini mustana, maidolla, kylmänä tai kuumana. En oikeastaan ole vielä törmäänyt erikoiskahviin, josta en olisi pitänyt, mutta ehdottomat suosikkini ovat tähän mennessä normaalin kahvin lisäksi Café Mocha ja Jäälatte. Ensimmäinen on ehdoton pakkaspäivien suosikki ja jäälatte nimensä mukaisesti sopii kesän terassikeleille nautittavaksi.

Kuumalla kesähelteellä ei tee mieli juoda kuumia juomia, vaikka kuinka kahvia tekisi mieli. Kokeilin muutamia vuosia sitten Nescafén jääkahvia, joka osoittautui todelliseksi menestykseksi. Nyt tuntuu, etten kesäisin voisi elää ilman sitä!Mitä tarvitset:
  • Maitoa (Nescafén ohjeen mukaan yhteen annospussilliseen tarvitaan n.2dl maitoa, mutta jos lisäät itse sekaan kahvijääpaloja, voi maitoa laittaa enemmän.. Oman maun mukaan!)
  • Nescafén Ice Coffee (yksi annospussi)
  • Jääpaloja (Halutessasi voit tehdä kuten minä ja pakastaa kahvia; se antaa sulaessaan hyvää aromia, eikä tee juomaa vetiseksi kuten normaalit jääpalat!)
Oikeaoppisesti Jäälatte valmistetaan espressosta ja maidosta. Joukkoon lisätään jäitä ja halutessaan makusiirappia. Hyviä kahvireseptejä löydät mm. täältä.

Millaisena te juotte kahvinne? Onko teillä jotain ehdotonta kesäsuosikkia?

1 kommentti:

  1. kahvihan on ihan parhautta! pitääkin testata tota nescafé-systeemiä. yleensä juon kahvini maidon ja sokerin kanssa, mutta jos toista ei ole saatavilla niin kunhan on jompaa kumpaa. yleensä tilaan kahvilassa cappuccinon, mutta jäälattea on tullut juotua kanssa, nyt tosin jäänyt vähemmälle kun mun lemppari jäälattepaikassa on niin töykeä henkilökunta, ettei siellä huvita käydä..

    VastaaPoista