torstai 14. maaliskuuta 2013

OnnellisuudestaSe on aikalailla asenteesta kiinni. Nimittäin se, miten elämäsi kaikkine ylä- ja alamäkinesi otat. Olen aina ollut positiivinen ihminen, joka ilostuu suuresti arjen pienistä asioista. Näen kaikessa kauneutta, jopa niissä arjen kompastuskivissäkin. Tuo toinen puoliskokin aikoinaan totesi, että minä vaikutan ihmiseltä, joka on täynnä elämää ja joka näkee kaikessa ripauksen runoutta. (Ehkä kauneinta mitä mulle on tähän mennessä koskaan sanottu!)

On ihmisiä, jotka valittavat kaikista mahdollisista asioista ja niitä, jotka eivät valita juuri mistään. Minä kuulun jälkimmäiseen ryhmään. (Toki minullakin on ns. heikot hetkeni, jolloin valitan joistakin asioista läheisilleni.) Kassalla ollessa sitä oikeastaan tajuaa kuinka naurettavista asioista ihmiset sitten osaavatkaan valittaa, ja vielä täysin tuntemattomille ihmisille. Kassatytön syyksi on helppoa laittaa about kaikki mahdollinen, mikä on elämässäsi sillä hetkellä pielessä. Sen, että olet noussut väärällä jalalla (ja vetässyt vielä parit herneet nenään siihen päälle), kahvi oli loppunut, oot myöhässä töistä/sulla on kiire, oot kipeenä, pankkikorttisi ei toimi, kassajärjestelmä kaatuu ja joku tietty tuote on loppunut. Se on jotenkin surullista, että joidenkin elämä tuntuu romahtavat noihin pikkujuttuihin. Vielä surullisempaa on se, ettei edes pieni ystävällinen ele, hymy tai kohteliaat sanat paranna tilannetta, vaan silti on pakko huutaa siinä kaikkien nähden naama punaisena, aikuinen ihminen! Voi kun osaisin ajatuksen voimalla siirtää teille kiukkupusseille positiivisten ajatusten lisäksi vähän mittakaavaa teidän ongelmien laajuudesta, ja siitä, ettei teidän elämä oikeasti romahda noihin juttuihin! (Tällä hetkellä tyydynkin vain hymyilemään nätisti, olemaan kohtelias ja pahoittelemaan asioita, jotka eivät ole edes syytäni, koska tämä ajatuksen voima ei oikein nyt tunnu toimivan..)

Onnellisuus on mielestäni elämänasenne. Ja minä olen onnellinen ihminen! Tiedostan sen, että elämä on välillä kuin vuoristorataa, mutta sitä on hyvä muistaa hymyillä jokaisessa kaarteessa ja pudotuksessa. Se, että elämä joskus vähän koettelee, saa ne kivat jutut tuntumaan tuplasti paremmilta! Ei elämä saa olla pelkkää ruusuilla tanssimista. Jotkut asiat todella oppii vain ja ainoastaan kantapään kautta. Se, että elämässä on välillä pieniä kompastuskiviä, tuo vain elämään mukavaa pientä haastetta, josta selviämisen jälkeen olo on mitä loistavin.

Fakta 1: Positiivisemmalla asenteella selviää alamäistäkin paljon nopeammin.
Fakta 2: Iloitsemalla arjen pienistä asioista pääsee jo todella pitkälle!

Ei onni ole mikään sattuma, joka valahtaa taivaasta kuin rankkasade kesäpäivänä. Se tulee ihmisen luo vähitellen sen mukaisesti, miten hän suhtautuu elämään ja ympärillään oleviin ihmisiin. Onni karttuu jyvä jyvältä, osanen täydentää toistaan.
- Tsingis Aitmatov

Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen ovi avautuu, mutta usein jäämme tuijottamaan sitä sulkeutunutta ovea niin pitkään ja niin pettyneinä, että emme näe niitä ovia, jotka avautuivat meille.
- Alexander Graham Bell

On vain kaksi tapaa elää elämää.
Ensimmäinen on kuin mikään ei olisi ihmeellistä.
Toinen on kuin kaikki olisi ihmeellistä.
- Albert Einstein

Onnellinen on se, joka ei murehdi sitä, mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä, mitä hänellä on.
- Demokritos

When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life. 
-John Lennon

Asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi:
Hetket, tuntemattomien auttaminen, mahanpohjatunteet, elokuvamaiset hetket elämässä, ystävät, valokuvat, kauniit sanat, taide, tunnelmallisuus, valokuvaus, kirjoittaminen, hellyys, luonto, soutuveneellä soutu, hymyt, yllätykset, elokuvat, aitous, ihmisten tarkkailu, omiin ajatuksiin uppoutuminen, uusiin ihmisiin tutustuminen, runous, musiikki, kahvilat, aamut jolloin ei ole kiire mihinkään, auringonnousu sekä lasku, lintujen laulu, kesäyöt, keväiset aamut, nurmikolla makaaminen, rakkaus, luottamus, koskettaminen, silittely, selkään piirtely, listojen kirjoittaminen, aamuyöt, kun joku soittaa kitaraa, haaveilu, lyriikat, meri, tähtitaivas, öinen kaupunki, spontaanit ideat/seikkailut/retket, onnistumisen tunne, salaisuudet, kahvi, tee, hyvä seura, halaukset jotka poistaa tuhat murhetta, paljain jaloin kävely, kevään tuoksu, muistot, eläimet, aamu-usva, toisen onnellisuus, värit, luovuus, taivaanrannan maalaus ja se, kun joku ihminen saa kehossa aikaseksi suuria tunnesfäärejä. 

Onnellisuutta jakoon; Millaiset asiat tekee teidät onnelliseksi? 

♡: Emmi

4 kommenttia:

 1. ihana. tää kyllä piristi päivää. kiitos!

  VastaaPoista
 2. Tällä hetkellä miut tekee onnelliseksi tuo ulkona oleva auringonpaiste sekä ihana opettaja joka valoi muhun uskoa :) ja tämä kirjoitus! valitettavasti itse kuulun siihen valittavaan, negatiiviseen joukkoon, mutta pienin askelin parempaan suuntaan, toivottavasti :) ps. aivan ihana kirjoitus!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus ja niin totta joka sana! :) Kaikki noi "pienet"(mutta todellisuudessa suuret) asiat tekee myös mut hyvin onnelliseksi. Lisäksi erityisesti se fiilis, kun on esim töissä/koulussa kaikkensa antanu ja saa nukahtaa kainaloon lämpimien peittojen alle!

  VastaaPoista
 4. herätti tähän maailmaan.
  kiitos <3

  VastaaPoista