tiistai 22. marraskuuta 2016

Sade ropisee ikkunoihin, tuuli piiskaa mustia alastomia puita ja kaduilla vaeltaa ihmisiä pipoihin ja kaulahuiveihinsa piiloutuneina. Katseet kulkevat asfaltin tasossa, kuten myös ajatuksetkin. On marraskuu, ja maailma tuntuu todella ankealta. 

Saapunut pimeys voi olla monelle surullinen "loukku", jos ei osaa löytää siitä kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita se tullessaan tarjoaa. Siksi haluan jälleen jakaa teille pari hyvää vinkkiä tämän ankeuden karkoittamiseen:

♥ Käännä ankea pimeys kauneudeksi: Ripusta ihania jouluvaloja ja polttele kynttilöitä!
♥ Ulkoile. (Lähde vaikka iltasella ihailemaan keskustan jouluvaloja!)
Anna itsellesi aikaa levätä. (Netflix on pullollaan hyvä sarjoja ja leffoja!)
Hemmottele itseäsi! (Piristä itseäsi esim. kampaamokäynnillä? Tai hierojalla? Osta ihana uusi suihkusaippua, tai tee vaikkapa kasvonaamio keittiöstä löytyvillä aineksilla?)


Harrastukset (Tee jotain sellaista mistä pidät, ja mistä tunnet saavasi energiaa arkeen. Oli se sitten hikijumppaa, tai rauhallista villasukkien neulontaa hyvää sarjaa katsellessa.)
Piristä itseäsi väreillä. 
♥ Askartele! (Pinterest on pullollaan toinen toistaan ihanampia ideoita!)
♥ Syö hyvin. (Tähän aikaan vuodesta tekee mieli aina enemmän herkkuja, mutta pidemmän päälle niiden mutustaminen ei tee hyvää mielelle, eikä keholle. Herkut silloin tällöin ovat kuitenkin erittäin suotavia!)
♥ Silittele, pusuttele, rapsuttele ja halaile. (Oli kyseessä sitten rakas lemmikki tai kumppani!)
♥ Yritä ylläpitää jonkinlaista vuorokausirytmiä.  Kun vuorokauden ympäri tuntuu olevan pimeää, voi keholla olla vaikeus ymmärtää milloin pitäisi nukkua ja milloin ei. Ympäröi siis itsesi päivisin valolla, ja vetäydy illalla hämärään. (Melatoniinista on myös apua!)
♥ Vietä aikaa ystävien kanssa.


♥ Käy kahviloissa, kirpputoreilla, elokuvissa, teatterissa ja museoissa. 
♥ Järjestä illanistujaiset kaveriporukalla! (Miten olisi esim. lautapeli-ilta, joulukorttipaja tai vaikkapa leffamaratooni?)
♥ Pidä koti siistinä! (Töistä on ihanaa palata, kun kotona ei ole odottamassa toinen "työmaa".)
♥ Lämpimien juomien aika on nyt! Nautiskele siis kaakaota, teetä, glögiä yms! (ps. lisää kahviisi kardemummaa, kanelia tai vaniljasokeria, ja nauti!)
♥ Tuo iloa muiden päiviin. (Ja näin saat sitä myös itsekin! Hymyile ja tervehdi sitä naapurin mummua, toivota lähikaupan myyjälle hyvää työpäivää tai yllätä ystävä vaikkapa ihastuttavalla postikortilla!)
♥ Kuuntele musiikkia! (Millaisia biisejä olisi "ankeuden karkoittaja" -soittolistallasi?) 


♥ Innostu lumesta kuin lapsi! (Kuka sanoi, ettei aikuisena voisi muka laskea pulkkamäkeä tai rakentaa lumesta linnoja ja hahmoja?)
♥ Yritä ankeudesta huolimatta pitää ajatukset positiivisina. Pidä vaikka listaa päivittäin asioista, joista olit tänään onnellinen.
♥ Katso youtubesta hölmöjä eläinvideoita. 
♥ Leivo ja kokkaa!
♥ Lue ja/tai kirjoita.
♥ Selaile kuvia kuluneelta vuodelta, ja palaa muistoissasi esim. niihin ihaniin päättymättömiin kesäiltoihin ystävien kanssa. (Kurkista myös mahdollista to do -listaa vuodelle 2016, onko vielä monia asioita tekemättä?)


Millaisia asioita itse lisäisit listalle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti