keskiviikko 30. lokakuuta 2013




Tiistaina kelailin sovituskopissa pitkään, että voiko 25-vuotta huhtikuussa täyttävä nuori nainen käyttää mekkoa, joka on täynnä lapsellisia kisukasvoja. Päädyin pitkän pohdinnan päätteeksi vastaukseen, jonka ansiosta kipitinkin sitten mekko visusti käsivarsillani kassalle. Tuo mekko oli nimittäin yksinkertaisesti ihan liian söpö! (ha, sanokoon muut mitä tahansa!)

♡: Emmi

sunnuntai 27. lokakuuta 2013


Haluaisin jälleen muistuttaa, että Pääskysiä olkapäilläni -blogi löytyy myös facebookista!
Pääset sivuille klikkaamalla kuvaa.


Ps. Uusi kysely on ilmestynyt oikealle palkkiin! 

♡: Emmi

maanantai 21. lokakuuta 2013








Lauantaina suuntasimme tyttöjen kanssa pienelle syysretkelle Kirskaanniemelle. Kun pakkauduimme autoon, alkoi sataa rakeita taivaan täydeltä. Ajattelin jo tässä vaiheessa hieman että Apua, mitähän tästä reissusta tulee! Syysretkemme vaihtoi kai nimensä jo tässä vaiheessa syysseikkailuksi.

Maa oli kevyesti valkoisenaan kun saavuttiin parkkipaikalle. Kohmeinen maa rapisi jalkojen alla, ja pitkospuut olivat liukkaita. Koirat juoksivat eestaas, ja minä mietin miten niin pienissä eläimissä riitti niin paljon virtaa. Satoi rakeita, ja välillä paistoi aurinko. Sää vaihteli laidasta laitaan koko reissun ajan.

Perillä kaivoimme repuistamme eväät ja kuumat juomat. Alkoi nuotion sytytys, joka kestikin sitten hieman odotettua pidempään. (Kosteat ja kohmeiset puut kun eivät välttämättä ole mitään helpompia sytyttää.) Silmämme olivat täynnä savua, ja viima tuntui puskevan luihin ja ytimiin asti. Kovin kauniit olivat maisemat, kun katseli kalliolta järvelle. Saimme kuitenkin muutaman tunnin äheltämisen päätteeksi paistettua eväämme, vaikkakin olin jo itse jossakin vaiheessa valmis jättämään ruuat syömättä, kun viima oli niin melkoinen, ettei voinut kuin olla ja hyppiä paikoillaan ja kyynelehtiä (silmät vuotivat vuorotellen niin savun määrästä, kuin kovasta tuulesta).

Mutta, me selvittiin, ja loppujen lopuksi tuo koko reissu oli jo niin kooominen, ettei voinut kuin nauraa. Sovittiin, että tullaan tuonne vielä joskus toistekin. Mutta silloin, kun ei tuule, tai sada rakeita, vaan on lämmintä, ja kesä

♡: Emmi

perjantai 18. lokakuuta 2013




Asuntoni seinällä on iso valokuvaraita. Tällaisina tuulisina ja harmaina päivinä on mukavaa tuijotella kuvia, jotka on otettu erilaisista hetkistä vuosien varrelta. Paljon tuttuja paikkoja, ja rakkaita lempparinassuja.

Ja kuten näistä kuvista voi tarkimmat huomata, niin kuvia on tippunut, sillä teippini on lopussa. Asialle on tehtävä pikaisesti jotain, koska en kestä että rakkaani tipahtelevat lattialle seinältä piristämästä!


♡: Emmi 

Minä välitän sinusta

Törmäsin keskiviikkona erääseen todella ajankohtaiseen ja tärkeään kampanjaan nimeltä Kävikö pahasti? Rosanna kirjoitti blogissaan bussimatkasta, joka oikeastaan antoi tälle koko kampanjalle alkusysäyksensä. Lueskelin tarinan kokonaisuudessaan, ja kaikki siihen tulleet kommentit. Kävin siinä samalla läpi fiiliksiä onnenkyynelistä kihisevään raivoon. (Lukekaa tekin tuo tarina kommentteineen, niin ymmärrätte mistä puhun!)

Kävikö pahasti -kampanjan tarkoituksena on luoda yhdessä uutta auttamisen ja kohteliaisuuden kulttuuria kadonneen tilalle. Eli nyt ne silmät auki, ja katsetta vähän muuallekkin kuin omaan napaan! Tässä maailmassa on jo muutenkin tarpeeksi kaikenlaista vääryyttä ja pahuutta, joten eiköhän nyt olisi oikea hetki miettiä muitakin ihmisiä. Avataan niitä ovia, autetaan vanhuksia painavien kantamusten kanssa, autetaan ihmisiä kaikenlaisissa hädissä ja kysytään että ootko sä kunnossa? 

Käyttäydytään muita kohtaan samalla tavalla kuin haluaisimme tuntemattomien käyttäytyvän meitä kohtaan. Ei niiden tekojen tarvitse olla mitään pelastan tässä nyt tämän koko maailman -kokoluokkaa, sillä ne pienetkin hyvät teot riittävät! (Jollekulle nämä pienetkin teot voivat olla juuri niitä, jotka pelastavat päivän, tai jopa koko elämän!)

Liian moni on joutunut elämänsä aikana välinpitämättömyyden uhriksi. Tehdäänhän sille loppu?



Ketkä lähtevät taistelemaan välinpitämättömyyttä vastaan? Vai kuulutko jo kenties tähän välittävään porukkaan? Mielelläni myös kuulisin tarinoita erilaisista tilanteista, joissa ihmisten välinpitämättömyys raivostutti tai vastaavasti välittäminen ilostutti!

Liity mukaan facebookissa!

PS.  Minäkin lensin rähmälleni töissä alkuviikosta, ja vaikka minua ei sattunutkaan lainkaan, piristi se fiilis, kun eräs ulkomaalainen nainen juoksi luokseni huutaen "Oh my, are you OK?".



Ihanaa viikonloppua!

♡: Emmi 

lauantai 12. lokakuuta 2013

















Syksy on rakkautta! Ja ystävät, joiden kanssa tehdä tällaisia retkiä. Seikkailtiin entisellä tulitikkutehtaalla, ja myöhemmin juotiin kahvia järven rannassa, ja mutusteltiin eväitä. Olin yhtä hymyä. Oh, Pispala!

♡: Emmi 

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Inspiroiduin Joannan kirjeestä tulevaisuuden itselleen, ja päätin ottaa haasteen vastaan ja kirjoittaa itsekin tulevaisuuden itselleni.

"Hei sinä!

Tätä kirjettä kirjoittaessani istun kahvikupposen kera tietokoneen äärellä. Ihollani on vielä muutama merkki unista, ja tukkani on suloisella pörröllä. Katselen yksiöni ikkunasta keltaisten lehtien havinaa. On kovin sateista, ja kovin harmaata. Rakastan näitä hitaita aamuja, kun ei ole töihin niin kiire. On aikaa uppoutua näihin ajatuksiin, näihin fiiliksiin. 

Missähän mahdat olla, kun luet tätä joskus vuosien päästä? Oletko jo kenties toteuttamassa niitä unelmia, joista olet pitkään haaveillut, vai oletko kenties vieläkin samoilla paikoillasi kuin vuosia sitten? On kovinkovin hankalaa edes ajatella missä olet esimerkiksi viiden vuoden päästä.

Siksi haluankin listata sinulle asioita, jotka sinun tulisi muistaa nyt, ja tulevaisuudessakin:

- Älä koskaan luovuta. Jos et ole tyytyväinen nykyiseen, niin muista, että muutoksen avaimet ovat vain sinun käsissäsi. Kaikki on aina mahdollista!
- Uskalla olla rohkea. (Ja jos sinusta joskus tuntuu, ettei sinusta ole siihen, muistele niitä ajankohtia elämästäsi, jotka olivat vaikeita, mutta joista selvisit kaikesta huolimatta!)
- Nauti edelleenkin niistä pienistä suurista asioista elämässä. Hymyile tuntemattomille, ihaile luonnon kauneutta ja tee spontaaneja retkiä. Seikkaile ja tee päämäärättömiä kävelyretkiä!
- Tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi.
- Älä koskaan ikinä milloinkaan unohda luovuutta! Se on niin suuri osa sinua, ettet olisi enää itsesi ilman sitä.
- Ympäröi itsesi tulevaisuudessakin ihmisillä, jotka tekevät sinut onnelliseksi.



- Rakasta itseäsi. Olet hyvä juuri sellaisenaan, eikä sinun tarvitse muuttua muiden vuoksi. 
- Olethan tulevaisuudessakin positiivinen. Elämä osaa olla ajoittain melkoista vuoristorataa, mutta muistathan, että niiden hurjien mutkien jälkeen tulee aina hetkiä, jolloin on tasaisempaa. Se on asenteestasi kiinni, kuinka sen kaiken otat. Kaikella on aina puolensa, myös niillä huonoillakin jutuilla!
- Aitous. Älä ikinä unohda sitä. Se on yksi vahvimmista puolistasi. (Aina ollut!) Et ole koskaan pelännyt olla oma itsesi, joten ethän tulevaisuudessakaan!
- Pidäthän jatkossakin jalat maassa! Mutta muista kuitenkin haaveilla vähän hulluistakin asioista!
- Muista elää hetkessä. Tartu erilaisiin mahdollisuuksiin, ja tee päätökset sydämellä.
- Olet aina ollut pohdiskeleva ja tunteellinen ihminen. Älä koskaan ikinä milloinkaan lakkaa pohdiskelamasta ja rakastamasta.
- Älä stressaa turhia asioita. Asiat kyllä rullaavat aina vähintäänkin omalla painollaan eteenpäin.
- Älä lakkaa koskaan kirjoittamasta päiväkirjaa!




- Uskalla ulos mukavuusalueeltasi. Vaikka pelkäätkin hieman uusia asioita, niin muista, ettei ihmeitä voi tapahtua jos jumitat paikoillasi. Elämä antaa, jos vain uskallat itsekin antaa itsestäsi enemmän.
- Ole kiltti tulevaisuudessakin. Pyydä aina heti anteeksi. Älä koskaan mene nukkumaan kesken riidan. 
- Älä murehdi turhista. Asioilla on aina tapana järjestyä (ainakin jotenkin päin!). Niin on aina ollut, ja tulee olemaan!
- Ole jatkossakin luottamuksen arvoinen, ja sanasi mittainen.
- Älä pelkää olla herkkä. Se on yksi vahvuuksistasi!
- Muista puhua asioistasi, etteivät ne keräänny rintaasi isoksi möykyksi.
- Muista, että virheistä oppii eniten. Ethän siis koskaan ala pelkäämään virheitä.
- Äläkä lakkaa koskaan oppimasta.
- Menneisyys on tehnyt sinusta juuri sinut. Älä siis koskaan häpeile sitä.
- Älä koskaan lakkaa rakastamasta. Ja luottamasta.


(Kuvat: Viisaita sanoja, pinterest.)


PS. Tämän kaltaiset listat eivät ole kai koskaan valmiita. Vuosien päästä minulla on varmasti rutkasti enemmän asioita, joita lisätä tämän listan hännille. Elämähän tuppaa olemaan sellainen. Loputon koulu."

Millaisia asioita sinä haluaisit sanoa tulevaisuuden itsellesi?
♡: Emmi