keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Inspiroiduin Joannan kirjeestä tulevaisuuden itselleen, ja päätin ottaa haasteen vastaan ja kirjoittaa itsekin tulevaisuuden itselleni.

"Hei sinä!

Tätä kirjettä kirjoittaessani istun kahvikupposen kera tietokoneen äärellä. Ihollani on vielä muutama merkki unista, ja tukkani on suloisella pörröllä. Katselen yksiöni ikkunasta keltaisten lehtien havinaa. On kovin sateista, ja kovin harmaata. Rakastan näitä hitaita aamuja, kun ei ole töihin niin kiire. On aikaa uppoutua näihin ajatuksiin, näihin fiiliksiin. 

Missähän mahdat olla, kun luet tätä joskus vuosien päästä? Oletko jo kenties toteuttamassa niitä unelmia, joista olet pitkään haaveillut, vai oletko kenties vieläkin samoilla paikoillasi kuin vuosia sitten? On kovinkovin hankalaa edes ajatella missä olet esimerkiksi viiden vuoden päästä.

Siksi haluankin listata sinulle asioita, jotka sinun tulisi muistaa nyt, ja tulevaisuudessakin:

- Älä koskaan luovuta. Jos et ole tyytyväinen nykyiseen, niin muista, että muutoksen avaimet ovat vain sinun käsissäsi. Kaikki on aina mahdollista!
- Uskalla olla rohkea. (Ja jos sinusta joskus tuntuu, ettei sinusta ole siihen, muistele niitä ajankohtia elämästäsi, jotka olivat vaikeita, mutta joista selvisit kaikesta huolimatta!)
- Nauti edelleenkin niistä pienistä suurista asioista elämässä. Hymyile tuntemattomille, ihaile luonnon kauneutta ja tee spontaaneja retkiä. Seikkaile ja tee päämäärättömiä kävelyretkiä!
- Tee asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi.
- Älä koskaan ikinä milloinkaan unohda luovuutta! Se on niin suuri osa sinua, ettet olisi enää itsesi ilman sitä.
- Ympäröi itsesi tulevaisuudessakin ihmisillä, jotka tekevät sinut onnelliseksi.- Rakasta itseäsi. Olet hyvä juuri sellaisenaan, eikä sinun tarvitse muuttua muiden vuoksi. 
- Olethan tulevaisuudessakin positiivinen. Elämä osaa olla ajoittain melkoista vuoristorataa, mutta muistathan, että niiden hurjien mutkien jälkeen tulee aina hetkiä, jolloin on tasaisempaa. Se on asenteestasi kiinni, kuinka sen kaiken otat. Kaikella on aina puolensa, myös niillä huonoillakin jutuilla!
- Aitous. Älä ikinä unohda sitä. Se on yksi vahvimmista puolistasi. (Aina ollut!) Et ole koskaan pelännyt olla oma itsesi, joten ethän tulevaisuudessakaan!
- Pidäthän jatkossakin jalat maassa! Mutta muista kuitenkin haaveilla vähän hulluistakin asioista!
- Muista elää hetkessä. Tartu erilaisiin mahdollisuuksiin, ja tee päätökset sydämellä.
- Olet aina ollut pohdiskeleva ja tunteellinen ihminen. Älä koskaan ikinä milloinkaan lakkaa pohdiskelamasta ja rakastamasta.
- Älä stressaa turhia asioita. Asiat kyllä rullaavat aina vähintäänkin omalla painollaan eteenpäin.
- Älä lakkaa koskaan kirjoittamasta päiväkirjaa!
- Uskalla ulos mukavuusalueeltasi. Vaikka pelkäätkin hieman uusia asioita, niin muista, ettei ihmeitä voi tapahtua jos jumitat paikoillasi. Elämä antaa, jos vain uskallat itsekin antaa itsestäsi enemmän.
- Ole kiltti tulevaisuudessakin. Pyydä aina heti anteeksi. Älä koskaan mene nukkumaan kesken riidan. 
- Älä murehdi turhista. Asioilla on aina tapana järjestyä (ainakin jotenkin päin!). Niin on aina ollut, ja tulee olemaan!
- Ole jatkossakin luottamuksen arvoinen, ja sanasi mittainen.
- Älä pelkää olla herkkä. Se on yksi vahvuuksistasi!
- Muista puhua asioistasi, etteivät ne keräänny rintaasi isoksi möykyksi.
- Muista, että virheistä oppii eniten. Ethän siis koskaan ala pelkäämään virheitä.
- Äläkä lakkaa koskaan oppimasta.
- Menneisyys on tehnyt sinusta juuri sinut. Älä siis koskaan häpeile sitä.
- Älä koskaan lakkaa rakastamasta. Ja luottamasta.


(Kuvat: Viisaita sanoja, pinterest.)


PS. Tämän kaltaiset listat eivät ole kai koskaan valmiita. Vuosien päästä minulla on varmasti rutkasti enemmän asioita, joita lisätä tämän listan hännille. Elämähän tuppaa olemaan sellainen. Loputon koulu."

Millaisia asioita sinä haluaisit sanoa tulevaisuuden itsellesi?
♡: Emmi 

1 kommentti: